Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Hoe alles begon

  • Geplaatst op
  • Door Sonja Heim
Hoe alles begon

Er was eens… Zo beginnen de meeste sprookjes. Maar niet alleen sprookjes beginnen zo, ook een goed idee of product is ooit door iemand verzonnen en, laat maar zeggen, in een ingewikkeld proces geboren

En zo begint ook dit verhaal want ik heb mijn vriendin Simone op de kraamafdeling van het plaatselijke ziekenhuis leren kennen. Als ik dit zou vergelijken met een autorace zou je kunnen zeggen dat, toen ik de finish in zicht had, Simone me al 2 keer had ingehaald. Ik was al dagen aan het wachten totdat mijn kleine dochter Luisa geboren zou worden terwijl Simone even incheckte, haar schattige dochtertje Emma op de wereld zette en voor mij het ziekenhuis al weer verliet! Toch was de tijd die we toen hadden voldoende om af te spreken elkaar snel weer te zien en mij te laten voelen dat binnen in mij het verlangen naar mijn eigen baby groeide. Ik zal nooit vergeten hoe Simone, kijkend naar haar baby, tegen mij zei: “Ik kon de hele nacht niet slapen van geluk omdat ik telkens weer even naar Emma moest kijken”. Toen wist ik, Simone wordt een goede moeder!

Met een aantal andere moeders troffen we ons daarna regelmatig om samen te Nordic Walken met de babies. Ook toen ze nog zuigelingen waren. Juist bij verkoudheid of een hoestje deed de frisse lucht tijdens onze wandelingen door het bos de babies echt goed. Daarbij wisselde we, met de babies op onze rug hangend en wij lopend, zwetend en buiten adem, naast de laatste nieuwtjes ook opvoedingstips uit. Een baby gewoon laten huilen was voor ons geen optie. Maar wat doe je als de neus van je baby dicht zit, als het onrustig slaapt of gewoon niet lekker in zijn vel zit? Op een van deze dagen vertelde Simone van haar idee met Löwenkind een eigen romper met borstzakje voor rustgevende kruidenpads op de markt te brengen. De combinatie klonk eerst wel bijzonder, maar interessant. We wisten uit ervaring dat je bij zalfjes altijd extra op moest letten met de gevoelige huid. Zo bespraken we Simone haar idee en waren benieuwd wat er met dit idee zou gaan gebeuren.

Want een idee is leuk maar het leven van een moeder verloopt in sneltreinvaart. Terwijl je dag in dag uit bezig bent met dezelfde werkjes gebeurt bijna ongemerkt misschien wel het belangrijkste überhaupt: uit een hulpeloos klein mensje ontwikkeld zich een zelfbewuste persoonlijkheid, aangevuld met nieuwsgierigheid, vertrouwen en levenslust en voorzien van een eigen wil en spraak. Bijna precies op de 4de verjaardag van Emma was het Simone dan toch gelukt om, ondanks haar voltijd baan als alleenstaande moeder en haar deeltijd werk, met het Löwenkind netwerk ‘s werelds eerste en enige “baby romper met geïntegreerd borstzakje op de markt te brengen”.

Ook bij ons moeders is de blijdschap groot, 3 jaar lang hebben we Simone gevraagd wanneer dat superding nu eindelijk te koop zou zijn, en nu is het er!

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »